Δανεισμός βιβλίων

Η βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 4000 τόμους βιβλίων που καλύπτουν κυρίως την επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Όλοι σχεδόν οι τόμοι, με λίγες εξαιρέσεις, μπορούν να δανειστούν στους επισκέπτες.

Οι επισκέπτες μπορούν να δανειστούν μέχρι 3 βιβλία για 1 εβδομάδα. Αν ο επισκέπτης δανείζεται για πρώτη φορά θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα για να γίνει η εγγραφή στη βάση δεδομένων της βιβλιοθήκης. Μετά την εγγραφή του, ο επισκέπτης σε κάθε δανεισμό θα πρέπει να επιδεικνύει κάποιο επίσημο έγγραφο με φωτογραφία (ταυτότητα, φοιτητική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης).

Οι επισκέπτες για τη δική τους ευκολία μπορούν να αναζητούν βιβλία εδώ. Η αναζήτηση γίνεται σε πραγματικό χρόνο στη βάση δεδομένων, με αποτέλεσμα να φαίνεται η κατάσταση του βιβλίου (αν είναι δανεισμένο ή όχι). Σε περίπτωση που το βιβλίο είναι δανεισμένο, μπορεί ο επισκέπτης να στείλει e-mail στη θυρίδα library@lib.ece.ntua.gr ζητώντας πληροφορίες για την ημερομηνία επιστροφής.

Ανανεώσεις

Οι επισκέπτες έχουν δικαίωμα ανανέωσης του δανεισμού για 1 βδομάδα από την ημέρα ανανέωσης. Η ανανέωση μπορεί να γίνει μέχρι και την ημέρα επιστροφής του βιβλίου. Δεν μπορεί να γίνει ανανέωση σε καθυστερημένο βιβλίο.

Για να ενημερωθείτε αν ο λογαριασμός σας έχει απαγόρευση δανεισμού μπορείτε να στείλετε e-mail με θέμα penalty στο daemon@lib.ece.ntua.gr με το e-mail που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας στην Βιβλιοθήκη.

Οι ανανεώσεις γίνονται στην Βιβλιοθήκη ή μέσω τηλεφώνου. Οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν και αυτόματα στέλνοντας e-mail στο daemon@lib.ece.ntua.gr με θέμα renew και μοναδικό περιεχόμενο μία γραμμή για κάθε id βιβλίου προς ανανέωση χωρίς καμμιά μορφοποίηση. Το id βρίσκεται γραμμένο κάτω από το barcode στο εσώφυλλο του βιβλίου.

Η αίτηση γίνεται δεκτή μόνο εφόσον

  • σταλθεί από το e-mail που έχετε στο λογαριασμό επισκέπτη στη βιβλιοθήκη,
  • σταλθεί μέχρι και την ημέρα επιστροφής (υπενθυμίζουμε ότι δεν γίνεται ανανέωση σε καθυστερημένα βιβλία),
  • δεν έχετε ξεπεράσει το όριο ανανέωσης,
  • έχετε συντάξει το μήνυμα σωστά με τον σωστό αριθμό του βιβλίου.

Παράδειγμα e-mail:

from
me
to
daemon@lib.ece.ntua.gr
subject
renew
body
27
2681
		

Μετά την επεξεργασία της αίτησης σας θα σας σταλεί e-mail επιβεβαίωσης επιτυχίας ή αποτυχίας. Το σύστημα αυτόματων ανανεώσεων δεν λειτουργεί σαββατοκύριακα και σε περιόδους που είναι κλειστή η βιβλιοθήκη (διακοπές, καταλήψεις κλπ). Αν δεν λάβετε e-mail επιβεβαίωσης επικοινωνήστε μαζί μας.

Δωρεές βιβλίων

Η Βιβλιοθήκη Ηλεκτρολόγων δέχεται οποιαδήποτε δωρεά αφορά το αντικείμενο και περιεχόμενο της σχολής μας. Εαν επιθυμείτε να κάνετε κάποια δωρεά στη βιβλιοθήκη μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail, τηλέφωνο ή στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Παρακαλούμε τα βιβλία που προτίθεστε να δωρίσετε στη βιβλιοθήκη ΣΗΜΜΥ να βρίσκονται σε καλή κατάσταση (όχι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένα / σημειωμένα στο εσωτερικό τους) προκειμένου να είναι αναγνώσιμα. Δεν είναι απαραίτητο να φέρετε άμεσα τους τίτλους προς δωρεά στον χώρο της βιβλιοθήκης. Μπορείτε να στείλετε μέσω e-mail μια λίστα των βιβλίων, ώστε να σας ενημερώσουμε εμείς για ποιά μας ενδιαφέρουν.

Η δωρεές δεν είναι ανάγκη να περιορίζονται μόνο σε βιβλία σχετικά με τη σχολή, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν και σημειώσεις από μαθήματα, οι οποίες θα σαρωθούν από βιβλιοθηκάριους στο χώρο της βιβλιοθήκης και θα ανέβουν στο forum της σχολής.

Η δωρεά μπορεί να γίνει επώνυμα, ή και εντελώς ανώνυμα, ανάλογα με την επιθυμία του φοιτητή.

Θεωρούμε τη δωρεά σας σημαντική, καθώς εμπλουτίζετε τους τίτλους της βιβλιοθήκης και βοηθάτε τους συμφοιτητές σας.