Συχνές ερωτήσεις

Ποιές μέρες η βιβλιοθήκη είναι κλειστή, πέραν το μόνιμου ωραρίου; Πότε είναι ανοικτή η βιβλιοθήκη;

Η βιβλιοθήκη εν γένει είναι ανοικτή τις ημέρες που είναι ανοικτή η σχολή με ωράριο 09:30 - 19:30. Σε περίοδο εξεταστικής δανεισμοί γίνονται μόνο 14:30 - 19:30. Σε περίοδο διακοπών (κατόπιν ανακοινώσεων) η βιβλιοθήκη λειτουργεί τις ημέρες που είναι ανοικτή η γραμματεία της σχολής με σύμφωνο ωράριο (11:00 - 13:00). Σε περίπτωση κλειστής σχολής (λόγω κατάληψης, απεργίας ή διακοπών) η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα αναρτάται στην αρχική σελίδα έγκαιρα σχετική ενημέρωση για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Γιατί δεν μπορώ να τυπώσω από USB stick ή από το προσωπικό μου e-mail / cloud;

Η πολιτική που ακολουθούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα αφορά την ομαλή λειτουργία της βιβλιοθήκης και την τήρηση των τυπικών διαδικασιών. Η βιβλιοθήκη δεν είναι φωτοτυπείο αλλά παρόλα αυτά παρέχει φωτοτυπικό αφιλοκερδώς για σημειώσεις για την εξυπηρέτηση των φοιτητών. Η εκτύπωση από usb άγνωστης προέλευσης δεν είναι ασφαλής για το σύστημα της βιβλιοθήκης, το οποίο έχουμε στήσει μόνοι μας και για το οποίο υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Ακόμη, δεν εξυπηρετούμε εκτύπωση από mail ή cloud.

Γιατί να τιμωρηθώ επειδή καθυστέρησα να επιστρέψω το βιβλίο που δανείστηκα;

Η απόφασή μας στο συγκεκριμένο ζήτημα αφορά την ίση και δίκαιη συμπεριφορά μας ως βιβλιοθήκη απέναντι στο σύνολο των φοιτητών, και δεν έχει "εκδικητικό" χαρακτήρα. Το βιβλίο που ένας φοιτητής καθυστέρησε να επιστρέψει, ίσως ήταν απαραίτητο για κάποιον άλλο φοιτητή, ειδικά σε περίοδο εξεταστικής. Έτσι εξασφαλίζεται η διμερής συνέπεια ανάμεσα σε βιβλιοθήκη και δανειζόμενο, καθώς και η τήρηση των προβλεπόμενων ημερομηνιών / κανόνων, πράγμα αυτονόητο.

Μπορώ να κάνω αίτηση για να εργαστώ κι εγώ στη βιβλιοθήκη;

Δικαίωμα υποβολής βιογραφικού για εργασία στη βιβλιοθήκη έχει κάθε φοιτητής της σχολής ΗΜΜΥ, ωστόσο συνήθως προτιμώνται άτομα από μικρότερα έτη ώστε να διατηρείται ένας κορμός στη βιβλιοθήκη. Οι προσλήψεις γίνονται μία φορά περίπου το χρόνο. Σχετική ενημέρωση ανεβαίνει και στο site μας, όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της σχολής ΗΜΜΥ.