Η Βιβλιοθήκη της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών ΗΥ έχει μερική πρόσβαση και συντονίζει τη διανομή λογισμικού της εταιρείας Microsoft μέσω του συστήματος ELMS(Electronic Licence Management System) και του δικτύου MSDNAA (Microsoft Developer’s Network – Academic Alliance).

Το λογισμικό που σχετίζεται με την εταιρεία Microsoft απαιτεί τις κατάλληλες άδειες για τη νόμιμη χρήση του, οι οποίες χορηγούνται έπειτα από σχετική αίτηση μόνο σε φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), μέλη ΔΕΠ και προσωπικό της σχολής ΗΜΜΥ. Υπάρχουν 2 τύποι αδειών που χορηγούνται, ατομικές και ομαδικές :

  • οι ατομικές άδειες αφορούν προσωπική χρήση του λογισμικού από τον ενδιαφερόμενο
  • οι ομαδικές άδειες αφορούν την εγκατάσταση λογισμικού σε υπολογιστές που ανήκουν σε εργαστήρια της σχολής.

Η προμήθεια των συγκεκριμένων αδειών γίνεται έπειτα από επικοινωνία των υπευθύνων του εργαστηρίου με τον διαχειριστή του συστήματος.

Η παραγγελία και η διάθεση του λογισμικού της Microsoft γίνεται μέσω του συστήματος Microsoft Dreamspark, το οποίο δίνει πρόσβαση σε επίσημα, γνήσια και καθόλα νόμιμα προϊόντα της Microsoft. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συνδεθεί στο σύστημα Dreamspark χρησιμοποιώντας τα (ακαδημαϊκά) στοιχεία του λογαριασμού χρήστη τα οποία του έχουν δοθεί από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή του ΕΜΠ (central NTUA) και στη συνέχεια να κατεβάσει από εκεί τις διανομές της Microsoft που τον ενδιαφέρουν απευθείας στον υπολογιστή του. Μέσω του ίδιου συστήματος θα παρέχονται και οι αντίστοιχοι κωδικοί, οι οποίοι αποστέλλονται μέσω e-mail.

Το webstore του συστήματος βρίσκεται εδώ

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία προκύψει μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με το διαχειριστή του λογισμικού στο logismiko <at> lib.ece.ntua.gr, είτε με τον υπεύθυνο καθηγητή κ.Κοντογιάννη.